Διαμόρφωση Φρυδιών Βήμα προς Βήμα. Τσιμπιδάκι, Κλωστή ή Κερί;

Οι καλύτερες εμφανίσεις των φρυδιών συμπληρώσουν το σχήμα του προσώπου σας

Πώς να βγάλετε τα φρύδια σας για να φαίνονται όμορφα και να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου σας; Πώς θα το κάνετε και ποια μέθοδο να επιλέξετε για να διασφαλίσετε ότι δε θα αποτύχετε; Το καλύτερο είναι να επιλέξετε τσιμπιδάκι, κλωστή ή κερί για να φτιάξετε τα φρύδια σας; Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό περιποίησης και διαμόρφωσης φρυδιών! 

Διαμόρφωση φρυδιών - πώς να το κάνετε σωστά;

Για να διαμορφώσετε σωστά τα φρύδια σας, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες για να εξασφαλίσετε ότι θα φαίνονται όμορφα και θα αποφύγετε την αποτυχία. Πρώτ' απ 'όλα, αφαιρέστε μόνο τις τρίχες των φρυδιών που εξέχουν από τα φρύδια σας. Αφαιρέστε μόνο μεμονωμένες τρίχες που αναπτύσσονται πάνω ή κάτω από τη γραμμή των φρυδιών. Ωστόσο μην πειράξετε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας. Αν το πειράξετε, τότε θα χαλάσετε τις αναλογίες και τη συμμετρία των φρυδιών, τα οποία πρέπει να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας. Δυστυχώς τα λάθη κατά τη διαμόρφωση των φρυδιών είναι δύσκολο να διορθωθούν αργότερα.

Τα πυκνά φρύδια δείχνουν τέλεια και χαρίζουν νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο, αλλά τα θαμνώδη φρύδια ή το τρομακτικό μονόφρυδο δεν είναι τόσο ελκυστικό, γιατί φαίνεστε μόνιμα θυμωμένοι. Τα λεπτά φρύδια ήταν μόδα τη δεκαετία του 1990 και επίσης δεν κολακεύουν το πρόσωπό σας. Η τάση για λεπτά φρύδια έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό, καθώς δεν ταιριάζουν σε κανέναν. Τα φυσικά φρύδια σήμερα είναι η τάση που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Πώς να διαμορφώσετε σωστά τα φρύδια σας; Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα αφήσετε να φαίνονται φυσικά και όμορφα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το αρχικό τους σχήμα, προσθέτοντας ένταση στο σωστό περίγραμμα.

Πώς να ταιριάξετε τα φρύδια σας με το σχήμα του προσώπου σας;

Τα φρύδια που ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου είναι το μυστικό - μόνο έτσι μπορούν να φαίνονται τέλεια. Επομένως μην ακολουθείτε συνέχεια τις τάσεις των φρυδιών. Τα φρύδια σας πρέπει να σας ταιριάζουν και όχι να ακολουθούν όλες τις τάσεις. Πώς να πετύχετε το τέλειο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας και να γεμίσετε τα κενά;

Πώς να βγάλετε τα φρύδια σας: μόνοι σας ή σε αισθητικό;

Γενικά μπορείτε να βγάζετε τα φρύδια σας μόνοι σας εύκολα, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι τα λάθη είναι δύσκολο να διορθωθούν. Αν βγάλετε τα φρύδια σας λάθος, μπορεί να χαλάσετε τις αναλογίες του προσώπου σας και να δημιουργήσετε καρτουνίστικη εμφάνιση. Τα υπερβολικά βγαλμένα φρύδια είναι εφιάλτης, καθώς κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται σαν απορημένο. Εάν δυσκολεύεστε να φτιάξετε σωστά τα φρύδια σας, ζητήστε βοήθεια ειδικού. Θα σας προσφέρει τις τέλειες αναλογίες στα φρύδια. Μετά από αυτό, θα μπορείτε ευκολότερα να διατηρήσετε το σωστό σχήμα φρυδιών - απλώς θα βγάζετε τις τρίχες που εξέχουν.

Αποτρίχωση φρυδιών- επενδύστε σε ένα καλό τσιμπιδάκι

Πώς να βγάλετε εύκολα τα φρύδια σας στο σπίτι; Πρώτον, επιλέξτε ένα καλό τσιμπιδάκι! Η επιλογή σας δεν πρέπει να είναι τυχαία. Οι άκρες πρέπει να είναι αιχμηρές και να συναντούν τέλεια η μία την άλλη, για να εξασφαλίσουν ότι θα πιάσουν κάθε τρίχα, ακόμα και τις πιο κοντές. Τα καλά τσιμπιδάκια έχουν εργονομικό σχήμα, όχι πολύ μεγάλο, για να εφαρμόζουν τέλεια στο χέρι. Η ματ επίστρωση λειτουργεί καλύτερα, καθώς αποτρέπει το γλίστρημα κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης. Το χοντρό τσιμπιδάκι είναι δύσκολο να το πιάσει κανείς και να βγάλει τα φρύδια του, συχνά τσιμπώντας το δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Πιάστε τις τρίχες ανάμεσα στις άκρες και αφαιρέστε τις με μια σταθερή και έντονη κίνηση. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να αφαιρέσετε μία τρίχα ή όχι, καλύτερα να την αφήσετε για να αποφύγετε το πρόβλημα των υπερβολικών κενών. Προσπαθήστε να κάνετε τα φρύδια σας πιο λεπτά στο τελείωμα - η άκρη πρέπει να είναι πιο λεπτή σαν καρφί.

Τσιμπιδάκι. Πώς θα βγάλετε σωστά τα φρύδια σας;

Η αφαίρεση των φρυδιών είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες που κάνουμε μόνοι μας. Πώς να βγάλετε τα φρύδια σας στο σπίτι, ώστε να φαίνονται περιποιημένα, όμορφα και να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας; Υπάρχει μια μέθοδος για τον ορισμό των σωστών αναλογιών των φρυδιών. Θα χρειαστείτε ένα λεπτό και μακρύ ραβδί - για παράδειγμα ένα μολύβι ή ένα πινέλο μακιγιάζ. Τοποθετήστε το ραβδί στο πλάι της μύτης σας και κρατήστε το υπό γωνία προς την εσωτερική γωνία του ματιού σας. Δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την περιοχή των ματιών. Όπου η άκρη του ραβδιού ακουμπά τη γραμμή των φρυδιών, εκεί είναι η αρχή του φρυδιού σας και από εκεί θα ξεκινήσετε. Στη συνέχεια κρατήστε το ραβδί στο πλάι της μύτης σας, ευθεία πάνω από το μάτι και στο σημείο που ακουμπά στο κόκκαλο του φρυδιού, εκεί είναι το τόξο. Τέλος τοποθετήστε το ραβδί στην άκρη της μύτης σας και ευθυγραμμίστε το με την εξωτερική γωνία του ματιού σας για να βρείτε την άκρη του φρυδιού σας.

Αφαίρεση φρυδιών βήμα προς βήμα

Πώς να βγάλετε τα φρύδια σας για να αποφύγετε τα λάθη; Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό για το πως να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι.

1. Καθαρίστε το δέρμα σας - το πρόσωπο και η περιοχή των φρυδιών πρέπει να είναι καθαρά και χωρίς λιπαρότητα. Ιδανικά να βγάζετε τα φρύδια σας μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι πιο απαλό - θα είναι λιγότερο επώδυνο. Θυμηθείτε: βγάλτε τα φρύδια σας την ημέρα, κατά προτίμηση δίπλα σε ένα παράθυρο, χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό καθρέφτη.

2. Χτενίστε τα φρύδια σας με μία ειδική χτένα ή, κατά προτίμηση, ένα μαλακό βουρτσάκι. Χτενίστε τις τρίχες με κατεύθυνση προς τα πάνω, προς τους κροτάφους.

3. Καθορίστε την αρχή, το τόξο και το τέλος του φρυδιού σας και σχεδιάστε το περίγραμμα με ένα νουντ μολύβι. Θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε την εμφάνιση των φρυδιών σας. Αν είναι πολύ λεπτά ή πολύ χοντρά - σβήστε λίγο το περίγραμμα και επαναλάβετε, μέχρι να αποκτήσετε την εμφάνιση των ονείρων σας.

4. Χρησιμοποιήστε τώρα ένα τσιμπιδάκι. Βγάλτε τις τρίχες σταθερά, ακολουθώντας την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους. Μπορείτε να απαλύνετε τον πόνο με ένα παγάκι στο δέρμα, πριν τη διαδικασία. Θυμηθείτε να αφαιρείτε μόνο τη γραμμή του κάτω φρυδιού. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες που εξέχουν στην πάνω στην κάτω γραμμή.

5. Θυμηθείτε να διατηρήσετε τη σωστή συμμετρία των φρυδιών σας. Όσο λιγότερες τρίχες βγάζετε τόσο καλύτερο, εάν για παράδειγμα μία τρίχα μακραίνει εντός του σχήματος των φρυδιών και δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να την αφαιρέσετε - αφήστε την. Είναι καλύτερα να κάνετε διορθώσεις, εάν χρειαστεί, παρά να έχετε αραιά φρύδια. Μπορείτε να αφαιρείτε τρίχες εναλλάξ, μία από το ένα φρύδι, μία από το άλλο - για να φαίνονται συμμετρικά.

6. Απομακρυνθείτε από τον καθρέφτη και κοιτάξτε σε έναν μεγαλύτερο: τα φρύδια σας πρέπει να φαίνονται σε απόσταση του χεριού σας, τεντωμένο μπροστά σας. Μη βιάζεστε και θυμηθείτε να διατηρήσετε τη σωστή συμμετρία για να εξασφαλίσετε επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Πώς θα φτιάξετε τα φρύδια σας χωρίς τσιμπιδάκι;

  • Νήμα

Γνωρίζατε η αφαίρεση φρυδιών με τσιμπιδάκι δεν είναι η μόνη διαθέσιμη τεχνική; Οι Ασιάτες χρησιμοποιούν μία βαμβακερή κλωστή για να αφαιρούν τρίχες, εδώ και αιώνες. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή ως νήμα. Πώς θα αφαιρέσετε τα φρύδια με νήμα;

Πάρτε μια κλωστή μήκους περίπου 40 εκ. και διπλώστε τη στη μέση. Δέστε τις άκρες έτσι ώστε να σχηματίσουν μια θηλιά και μετά περάστε τα δάχτυλα και των δύο χεριών σας από μέσα. Στρίψτε την κλωστή για να σχηματιστεί μια ύφανση στην μέση. Κρατώντας το νήμα και στα δύο χέρια, μετακινήστε εναλλάξ την ύφανση προς την μία πλευρά και προς την άλλη. Οι τρίχες μπαίνουν ανάμεσα στις κλωστές, οι οποίες πιάνονται και αφαιρούνται από το θύλακα. Η αφαίρεση των φρυδιών απαιτεί εξάσκηση, αλλά μόλις το καταφέρετε, θα διαπιστώσετε ότι είναι η πιο γρήγορη και ακριβής μέθοδος αποτρίχωσης φρυδιών!

  • Κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης φρυδιών, διαθέσιμη σχεδόν σε κάθε ινστιτούτο.

Είναι δημοφιλής καθώς είναι η λιγότερο επώδυνη και πολύ γρήγορη μέθοδος αποτρίχωσης. Οι τρίχες αφαιρούνται με μία γρήγορη κίνηση. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο δεν ενδείκνυται για το σπίτι. Και αυτό συμβαίνει γιατί απαιτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό, προετοιμασία και γνώση της τεχνικής. Το κερί πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία και σύνθεση για να αφαιρέσει τις τρίχες. Χωρίς επιδεξιότητα και εμπειρία, μπορεί να κάψετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. 

Ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση των φρυδιών. Πώς να τη ξεφορτωθείτε;

Μετά την αποτρίχωση, μπορεί να εμφανιστεί κοκκινίλα και ελαφρύ πρήξιμο. Αυτό το φυσιολογικό σύμπτωμα υποχωρεί γρήγορα. Αν θέλετε να ανακουφίσετε αυτά τα αποτελέσματα, εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στα φρύδια σας: τυλίξτε μερικά παγάκια σε μία πετσέτα, ή παγώστε ένα ρόλο νεφρίτη στο ψυγείο και στη συνέχεια πιέστε το απαλά στο δέρμα. Εάν ο ερεθισμός επιμένει, λιπάνετε την ερεθισμένη περιοχή με πανθενόλη ή αλοιφή αλλαντοΐνης.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στην αφαίρεση φρυδιών

ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΙΑ ΦΡΥΔΙΩΝ - πολύ πυκνά ή λεπτά φρύδια. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, με αποτέλεσμα τα υπερβολικά αραιά φρύδια και τη διατάραξη των σωστών αναλογιών του προσώπου.

ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΦΡΥΔΙΑ - το μεγαλύτερο σφάλμα της δεκαετίας του 1990. Ευτυχώς σήμερα τα αραιά φρύδια δεν είναι στην μόδα, αν και μερικές γυναίκες εξακολουθούν να φτιάχνουν τα φρύδια τους με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς δεν τις κολακεύει και η χρήση ενός μαύρου μολυβιού κάνει την εμφάνιση αστεία.

ΜΟΝΟΦΡΥΔΟ - το γεγονός ότι η Φρίντα Κάλο το είχε, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το υιοθετήσετε. Το μονόφρυδο δεν σας κολακεύει, καθώς φαίνεστε θυμωμένοι και τα χαρακτηριστικά του προσώπου φαίνονται πιο έντονα.

ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΦΡΥΔΙΩΝ - ένα υπερβολικό κενό μεταξύ των φρυδιών δημιουργεί μια δυσαναλογία μεταξύ της μύτης, της γωνίας του ματιού και του τόξου των φρυδιών. Αυτό το λάθος συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των φρυδιών. Μερικές φορές μπορεί να το παρακάνετε και να μην πετύχετε σωστά αποτελέσματα.

Βοήθεια, έβγαλα υπερβολικά τα φρύδια μου!

Αυτό συμβαίνει και σε ειδικούς στην αφαίρεση των φρυδιών. Μερικές φορές από βιασύνη ή ανυπομονησία, βγάζουμε 2 ή 3 τρίχες παραπάνω και δημιουργούμε κενά στα φρύδια που δυστυχώς δεν μας κολακεύουν. Και τότε; Πώς θα μακρύνετε ξανά τα φρύδια γρήγορα; Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα - χρειάζεστε ένα καλό σέρουμ φρυδιών, όπως αυτό της Nanobrow. Αν το χρησιμοποιείται συχνά, οι τρίχες θα μακρύνουν σε χρόνο μηδέν, ενώ παράλληλα τις ενυδατώνει, τις θρέφει και τις ενισχύει από τη ρίζα. Το σέρουμ Nanobrow είναι μία γρήγορη και εύκολη λύση για όμορφα και πυκνά φρύδια, τα οποία θα φτιάξετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας!

Ωστόσο, πριν μακρύνουν τα φρύδια, μπορείτε να καλύψετε τα κενά με μακιγιάζ! Βρείτε καλά προϊόντα μακιγιάζ φρυδιών, όπως ένα στυλό ακριβείας, μολύβι ή πομάδα που σας επιτρέπουν να γεμίσετε τα φρύδια σας με ακρίβεια. Χάρη σε αυτό, θα έχετε όμορφα, υγιή και δυνατά φρύδια!

Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου