Μακιγιάζ φρυδιών για θερμούς και ψυχρούς τόνους επιδερμίδας

Μακιγιάζ φρυδιών για θερμούς και ψυχρούς τόνους επιδερμίδας

Το μυστικό για τέλειο μακιγιάζ φρυδιών δεν είναι μόνο τα καλλυντικά καλής ποιότητας, αλλά και ένας ταιριαστός συνδυασμός χρωμάτων που ταιριάζει με την επιδερμίδα και τον τύπο του δέρματός σας. Πώς να αναγνωρίσετε τον τόνο σας και να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα φρυδιών; Έχετε θερμή, ψυχρή ή ουδέτερη επιδερμίδα; Ας το ανακαλύψουμε! 

Γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζετε το δικό σας τόνο;

Έχετε αγοράσει ποτέ μια πομάδα φρυδιών που φαίνεται ωραία στο βαζάκι, αλλά έχει ένα περίεργο πορτοκαλί χρώμα που δεν σας ταιριάζει καθόλου; Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το προϊόν δεν ταίριαζε με τον τόνο σας. Είναι πολύ πιθανό το δέρμα σας να έχει ψυχρό τόνο και το προϊόν να έχει θερμές αποχρώσεις, γι' αυτό το μακιγιάζ σας δε φαίνεται αρμονικό.

Γνωρίζοντας τον τύπο του δέρματός σας, μπορείτε να βρείτε χρώματα που σας ταιριάζουν στο μακιγιάζ σας για να ενισχύσετε την εμφάνισή σας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το μακιγιάζ αλλά και για την επιλογή του ρούχου καθώς και την εικόνα μας γενικότερα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τόνο του δέρματός σας για να επιλέξετε σωστά προϊόντα μακιγιάζ. Πώς θα βρείτε τους υποτόνους του δέρματός σας καθώς και πώς να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ προς όφελός σας;

Ποιοι είναι οι υποτόνοι του δέρματός σας;

Τύποι αποχρώσεων δέρματος vs μακιγιάζ φρυδιών

Για να φαίνεται φυσικό το μακιγιάζ σας και οι αποχρώσεις των καλλυντικών φρυδιών να δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα, πρέπει να τις επιλέξετε ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Υπάρχουν 3 τύποι: θερμός, ψυχρός και ουδέτερος που ονομάζεται και μικτός. Πώς να ξεχωρίσετε θερμούς από ψυχρούς τόνους; Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και να μην είναι ξεκάθαρο, εάν ψυχροί ή θερμοί τόνοι κυριαρχούν στο δέρμα σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των υποτόνων!

Θερμό ή ψυχρό; Πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους σας;

Υπάρχουν μερικοί τύποι υποτόνων της επιδερμίδας - καθένας από αυτούς έχει χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα όταν επιλέγετε προϊόντα μακιγιάζ. Πώς να προσδιορίσετε ποιον τύπο δέρματος έχετε; Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά εδώ θα βρείτε αυτούς που λειτουργούν καλύτερα. Δείτε λοιπόν αν έχετε ψυχρούς, ουδέτερους ή θερμούς τόνους!

1. Θερμές ή ψυχρές αποχρώσεις: χρυσό ή ασημί;

Η απλούστερη μέθοδος για να μάθετε τι υποτόνους έχετε είναι να μελετήσετε πως αντιδρά το δέρμα σας σε ψυχρούς ή ζεστούς τόνους. Η χρήση χρυσών ή ασημένιων κοσμημάτων και η σύγκριση της εμφάνισής τους στο δέρμα σας είναι ένας καλός τρόπος για να προσδιορίσετε τον τόνο σας. Δεν πρέπει να είστε βαμμένοι ενώ το κάνετε αυτό. Είναι καλύτερο να κάνετε τη δοκιμή σε έντονο, φυσικό φως, για παράδειγμα, δίπλα σε ένα παράθυρο. Σας συμβουλεύουμε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες, για σύγκριση. Κοιτάξτε προσεκτικά την επιδερμίδα και το χρώμα των ματιών σας - εναρμονίζονται με ασημένια (ψυχρά) ή χρυσά (θερμά) κοσμήματα; Με ποιο χρώμα φαίνεται καλύτερα η επιδερμίδα σας; Εάν το ασήμι τονίζει τα ελαττώματα σας και τις ατέλειες σας, δηλαδή το δέρμα φαίνεται κουρασμένο, οι μαύροι κύκλοι πιο έντονοι - τότε οι ψυχροί τόνοι μάλλον δεν σας ταιριάζουν.

2. Θερμοί ή ψυχροί υποτόνοι: ανάλυση τόνου δέρματος

Η προσεκτική παρατήρηση του δέρματός σας μπορεί να σας υποδείξει τι υποτόνους έχετε - θερμό ή ψυχρό τόνο δέρματος. Η επιδερμίδα με ψυχρό τόνο είναι πολύ λευκή, με ροζ, κόκκινες ή μοβ αποχρώσεις. Όσον αφορά τους θερμούς τόνους, έχουμε χρυσές, κίτρινες, ανοιχτό καφέ ή ροδακινί αποχρώσεις. Το δέρμα που περιέχει πορτοκαλί αποχρώσεις είναι θερμό, ενώ το δέρμα με γαλαζωπές χρωστικές είναι ψυχρό.

3. Θερμοί ή ψυχροί υποτόνοι: το χρώμα των φλεβών σας

Είναι πράσινες ή μπλε; Οι πράσινες φλέβες είναι θερμές. Εάν βλέπετε μπλε χρώμα στις φλέβες στους καρπούς σας, έχετε ψυχρούς υποτόνους. Είναι απαραίτητο να το παρατηρείτε ενώ στέκεστε δίπλα σε ένα παράθυρο. Εάν βλέπετε έναν συνδυασμό και των δύο ή δεν είστε σίγουροι, πιθανότατα είστε ουδέτεροι.

4. Δοκιμή υποτόνου δέρματος vs μακιγιάζ

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας είναι να κάνετε το μακιγιάζ σας με δύο τρόπους. Χρησιμοποιήστε ένα θερμό τόνο ρουζ στο ένα μάγουλο (ροδακινί, κοραλί, πορτοκαλί) και ένα ψυχρό τόνο στο άλλο. Καθίστε δίπλα στο παράθυρο σε έντονο φως της μέρας και δείτε ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας και σας φωτίζει με ένα υγιές λαμπερό χρώμα. Αν φαίνεστε καλύτεροι με θερμό ρουζ, τότε είστε στους θερμούς υποτόνους, αλλιώς ανήκετε μάλλον στους ψυχρούς.

Ένα παρόμοιο τεστ μπορεί να γίνει και με τα κραγιόν: χρησιμοποιήστε ένα φούξια, απαλό ροζ ή κόκκινο, όπου κυριαρχούν οι μπλε τόνοι. Δέστε τα μαλλιά σας, τραβήξτε μια φωτογραφία και μετά ξεβαφτείτε και επαναλάβετε με ροδακινί, θερμό νουντ ή καφέ κραγιόν. Τραβήξτε άλλη μία φωτογραφία στον ίδιο φωτισμό και συγκρίνετε τις δύο λήψεις.

5. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με έναν διάσημο

Εμπνευστείτε από τις διασημότητες! Τα ντυσίματα και οι εμφανίσεις τους στο μακιγιάζ αναλύονται συχνά από επαγγελματίες σε περιοδικά. Βρείτε έναν ηθοποιό ή έναν τραγουδιστή που έχει παρόμοια επιδερμίδα με σας και διαβάστε τι λένε οι ειδικοί. Το άτομο που είδατε, περιγράφεται ως τύπος δέρματος ψυχρού ή θερμού τόνου; Για παράδειγμα, η Sophie Marceau έχει φθινοπωρινό θερμό τόνο, η Laetitia Casta θερμό ανοιξιατικο, η Clemence Poesy ψυχρό καλοκαιρινό και η Audrey Tautou - ψυχρό και χειμωνιάτικο.

Τύποι τόνων: εποχικοί τόνοι δέρματος

Αναφέραμε παραπάνω φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους τόνους δέρματος, άρα, ώρα για εξήγηση. Οι εποχικοί τόνοι δέρματος βοηθούν στον προσδιορισμό της «θερμοκρασίας» του δέρματός σας και η πιο συνηθισμένη ταξινόμηση είναι η ανάλυση χρώματος με βάση τις τέσσερις εποχές. Η βασική κατηγοριοποίηση είναι:

  • Άνοιξη - φωτεινό, θερμό
  • Καλοκαίρι - φωτεινό, ψυχρό
  • Φθινόπωρο - βαθύ, θερμό
  • Χειμώνας - βαθύ, ψυχρό

Θυμηθείτε!

Η ταξινόμηση του τύπου δέρματος ανάλογα με την αποχή είναι χρήσιμη, αλλά πολύ γενική. Υπάρχουν πολλοί υποτόνοι που εμπίπτουν σε 12 τύπους διαφορετικών τόνων. Επιπλέον υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεικτό (ουδέτερο) τύπο δέρματος, οπότε τους ταιριάζουν οι θερμοί και οι ψυχροί τόνοι. Αυτό μας δείχνει ότι είμαστε όλοι πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας: το δέρμα, καθώς και το χρώμα των μαλλιών και των φρυδιών, είναι ατομικά ζητήματα - είναι περίπλοκο να ορίζεις έναν τύπο ομορφιάς με σαφήνεια και να τον κατηγοριοποιείς σε συγκεκριμένα κουτάκια. Η διαφορετικότητα είναι όμορφη!

Ψυχρός τόνος δέρματος

  • Καλοκαίρι - ψυχρή, γαλακτώδης επιδερμίδα με ροζ και μπεζ τόνους. Μάτια με χρώματα καθαρό μπλε, πράσινο, καστανοπράσινο ή ανοιχτό καφέ. Μαλλιά: ανοιχτό ξανθό, σταχτί, πλατινέ ανοιχτό καφέ. Το δέρμα μαυρίζει εύκολα και αποκτά πιο σκούρα απόχρωση σε λίγες μέρες.
  • Χειμώνας - υψηλή αντίθεση μεταξύ δέρματος και μαλλιών που μερικές φορές ονομάζεται «τύπος Χιονάτης». Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα με δροσερούς, λαδί υποτόνους. Μπλε, μέτρια καφέ ή μαύρα-καφέ μάτια. Μαυρίζει εύκολα.

Θερμός τύπος δέρματος

  • Άνοιξη - δέρμα με θερμό τόνο, συχνά με πολλές φακίδες. Μπλε, πράσινα ή ανοιχτό καφέ μάτια. Ανοιχτό ξανθό ή φραουλί ξανθό μαλλί, με καραμελένιες ή κόκκινες αποχρώσεις. Το δέρμα μαυρίζει εύκολα και έχει τάση για κοκκίνισμα.
  • Φθινόπωρο - ανοιχτό θερμό δέρμα που κυριαρχείται από ροδακινί και χρυσούς τόνους. Κόκκινα ή καστανά μαλλιά με βαθύ κόκκινους ή χρυσαφί τόνους. Δεν μαυρίζει ιδιαίτερα, μπορεί να εμφανιστούν φακίδες.

Και κάτι ενδιαφέρον!

Ο τόνος του δέρματος μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της ζωής! Ανάλογα με το αν μαυρίζετε συχνά, ή αλλάζετε το χρώμα των μαλλιών σας, ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να γίνει πιο θερμός ή πιο ψυχρός. Μπορεί να γίνει αντιληπτό όταν χρησιμοποιείτε μια νέα απόχρωση κραγιόν μετά το καλοκαίρι και ξαφνικά φαίνεται καλύτερη απ' ότι συνήθως.

Πώς να επιλέξετε σωστά το χρώμα των προϊόντων των φρυδιών σας;

Παρόμοια με κάθε άλλο καλλυντικο, τα προϊόντα μακιγιάζ φρυδιών έχουν θερμοκρασία χρώματος, οπότε για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση πομάδας, μολυβιού ή σκιάς φρυδιών, θα πρέπει να δείτε τους τόνους τους και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα χρώμα που ταιριάζει με τα μαλλιά, τα φρύδια και την επιδερμίδα σας. Πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των φρυδιών και των μαλλιών σας, αλλά όχι να είναι εντελώς ίδιο. Εάν τα μαλλιά σας αποτελούνται από διάφορες αποχρώσεις, εστιάστε σε αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στο πρόσωπό σας. Όταν επιλέγετε μια πομάδα φρυδιών, επιλέξτε την επιλογή που είναι ένα τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα των φρυδιών σας.

Στο μακιγιάζ, θεωρείται ότι κυριαρχούν οι ψυχροί ή ουδέτεροι τόνοι, εκτός εάν οι υποτόνοι σας είναι πολύ προς τη θερμή πλευρά και τα μαλλιά σας είναι καστανά, καστανοκόκκινα ή έντονο κόκκινο. Να θυμάστε ότι η φυσικότητα είναι πολύ σημαντική στο μακιγιάζ - τα υπερβολικά έντονα φρύδια και οι πολύ σκούρες αποχρώσεις φαίνονται αστείες και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου φαίνονται πιο έντονα.

Μια συμβουλή!

  • Εάν φαίνεστε όμορφοι σε φθινοπωρινές/χειμερινές αποχρώσεις, επιλέξτε ένα πιο σκούρο χρώμα.
  • Αν σας ταιριάζουν περισσότερο τα απαλά χρώματα, επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Η πομάδα φρυδιών είναι ένα τέλειο προϊόν φρυδιών, ανεξάρτητα από τον τύπο και το πάχος των φρυδιών σας. Η σύνθεση της σας επιτρέπει να τονίσετε το περίγραμμα των φρυδιών με ακρίβεια και με όμορφο τρόπο. Οι πομάδες μπορούν να καλύψουν πιθανές ανωμαλίες και κενά, για να γεμίσουν τα φρύδια με χρώμα. Επιπλέον επιτρέπουν τη δημιουργία καθημερινών, αλλά και βραδινών εμφανίσεων. Είναι ιδανικές για ανανέωση μόνιμου μακιγιάζ φρυδιών.

Ένα μολύβι φρυδιών είναι ένα ακόμα υπέροχο προϊόν για την ενίσχυση του περιγράμματος των φρυδιών και για να σας παρέχει σωστό γεωμετρικό σχήμα. Το βασικό είναι η επιλογή των σωστών χρωμάτων: η απόχρωση του προϊόντος πρέπει να ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας χωρίς να προκαλεί παραφωνία. Ένα καλό μολύβι φρυδιών θα είναι χρήσιμο για το περίγραμμα και το γέμισμα των φρυδιών, αλλά και για τη δημιουργία γραμμών που μοιάζουν με τρίχες και την προσθήκη έντασης στην άκρη. Είναι σημαντικό το μολύβι να έχει σωστό πάχος, τέλεια σκληρότητα και τέλεια απόδοση - αυτό σας εγγυάται τέλειο μακιγιάζ φρυδιών.

Μακιγιάζ φρυδιών για θερμούς και ψυχρούς τόνους δέρματος

  • Μακιγιάζ φρυδιών για θερμό τόνο δέρματος

Η άνοιξη και το φθινόπωρο πρέπει να ακούσουν! Ποιο μακιγιάζ φρυδιών ταιριάζει σε θερμούς τόνους δέρματος; Εστιάστε σε πολλά διαφορετικά θερμά και ουδέτερα χρώματα. Η άνοιξη πρέπει να επιλέξει ανοιχτά χρώματα με θερμές αποχρώσεις: φρύδια, μπεζ. Το φθινόπωρο από την άλλη, μπορεί να επιλέξει καφέ και μπεζ, με κόκκινους, πορτοκαλί και χρυσούς υποτόνους.

  • Μακιγιάζ φρυδιών για ψυχρό τόνο δέρματος

Ο χειμώνας και το καλοκαίρι χαρακτηρίζονται από ψυχρούς τόνους δέρματος. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, το μακιγιάζ σας θα πρέπει να έχει ψυχρούς τόνους (ανοιχτούς ή έντονους), όπως καφέ και γκρι αποχρώσεις που ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σας. Ο χειμώνας καλό είναι να προτιμά έντονες καθαρές αποχρώσεις, ενώ το καλοκαίρι το γκρι (ένας ουδέτερος συνδυασμός μπεζ και γκρι). Το καλοκαίρι καλύτερα να αποφύγει μαύρους ή γήινους τόνους.

Μακιγιάζ φρυδιών - ουδέτερα χρώματα. Ιδανικό για κάθε τόνο δέρματος

Εκτός από χρώματα που είναι αφιερωμένα σε κάθε τόνο δέρματος, υπάρχουν και εκείνα στα οποία δεν κυριαρχεί ούτε το θερμό, ούτε το ψυχρό. Είναι μια εξαιρετική λύση για όσους δυσκολεύονται να προσδιορίσουν τον τόνο τους.

Η θερμοκρασία χρώματος είναι αρκετά μειωμένη σε ουδέτερες αποχρώσεις προϊόντων ομορφιάς. Δεν υπάρχουν θερμοί τόνοι, όπως κόκκινα και πορτοκαλί, ή ψυχρές αποχρώσεις, όπως μπλε ή μοβ. Λόγω της αρμονίας τους με άλλα χρώματα, αυτές οι αποχρώσεις είναι κατάλληλες για ποικιλία τύπων δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των μικτών τύπων.

Τα καλά μελετημένα προϊόντα μακιγιάζ φρυδιών προσφέρουν συνήθως ουδέτερες αποχρώσεις: είναι μια ασφαλής επιλογή καθώς το μακιγιάζ φαίνεται αρμονικό και όμορφο, ανεξαρτήτως αποχρώσεων. Τα φρύδια με ουδέτερες αποχρώσεις ταιριάζουν τόσο με θερμές, όσο και με ψυχρές σκιές ματιών, βάσεις ή κραγιόν.

Προϊόντα Nanobrow - συνδυασμοί χρωμάτων για θερμούς, ψυχρούς και ουδέτερους τόνους δέρματος

Εάν θέλετε μια τέλεια απόχρωση προϊόντος για τα φρύδια σας, προτιμήστε την ποικιλία των καλλυντικών της Nanobrow. Διαθέτιε τέλεια προϊόντα φρυδιών για κάθε τόνο δέρματος, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο τόνο. Τα προϊόντα Nanobrow είναι δημοφιλή, ενώ η ποιότητά τους και οι υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί επιτρέπουν σε κάθε γυναίκα να βρει την ιδανική απόχρωση σε μάσκαρα, μολύβι ή πομάδα φρυδιών. Δείτε και μόνοι σας και θα εκπλαγείτε θετικά με το μακιγιάζ σας κάθε μέρα. Στην Nanobrow είναι ειδικοί στα όμορφα φρύδια!

Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου