Ουλή Φρυδιών - Πώς να το Καλύψετε;

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΟΥΛΩΝ

Οι ουλές στο πρόσωπο, ειδικά αυτές στα φρύδια, τραβούν την προσοχή, καθώς συχνά συνοδεύονται από απώλεια τριχών σε αυτήν την περιοχή. Υπάρχει τρόπος να καλύψετε ή να απαλλαγείτε από μια ουλή; Μερικές φορές ο μόνος τρόπος είναι να το αφαιρέσετε με λέιζερ ή επέμβαση. Υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι μείωσης των ουλών. Μάθετε τα μυστικά μακιγιάζ και τρόπους για να απαλλαγείτε από τις ουλές.

Τι είναι η ουλή στα φρύδια και πώς σχηματίζεται;

Οι ουλές είναι ευδιάκριτες αλλαγές στους ιστούς που συμβαίνουν όταν το δέρμα είναι κατεστραμμένο. Συνήθως σχηματίζονται ως συνέπεια τραύματος, ατυχήματος, τραυματισμού ή εγκαύματος, ή μπορεί να είναι υπολείμματα διαφόρων τύπων χειρουργικών ή αισθητικών επεμβάσεων. Το υγιές δέρμα αντικαθίσταται από ινώδη συνδετικό ιστό, κοινώς γνωστό ως ουλώδης ιστός.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ουλές μπορεί να ποικίλλουν ως προς την έντασή τους: μπορεί να είναι επιφανειακές και να εξαφανιστούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ή να είναι βαθιές και εκτεταμένες - τέτοιες ουλές παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος για χρόνια και μερικές φορές και για πάντα. Οι ουλές στο σώμα μπορούν εύκολα να καλυφθούν κάτω από ρούχα και γενικά δεν τις σκεφτόμαστε ιδιαίτερα, αλλά οι ουλές στο πρόσωπο δεν είναι το ίδιο, είναι αρκετά ενοχλητικές, γι' αυτό πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να τις ξεφορτωθούν, ή τουλάχιστον να τις καλύψουν στο πρόσωπο, στα φρύδια ή σε άλλες ορατές περιοχές.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΟΥΛΩΝ

Απολεπιστικά

Λειτουργούν τέλεια εάν η ουλή είναι μικρή και ρηχή. Ένας αισθητικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη κρέμα για τον τύπο του δέρματός σας.

Χημικά πίλινγκ

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει σε δερματολόγο ή επαγγελματία αδειοδοτημένο αισθητικό. Το χημικό πίλινγκ αφαιρεί τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, ώστε να ξεφορτωθούμε βαθύτερες ουλές. Μερικές φορές η θεραπεία χρειάζεται να επαναληφθεί πριν η ουλή μειωθεί ή εξαφανιστεί τελείως.

Καλλυντικά

Υπάρχουν προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά στην ουλή, για να την μειώσουν. Στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικές κρέμες και αλοιφές. Περιέχουν δοκιμασμένα συστατικά που προωθούν τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος.

Φύλλα ουλής

Ειδικά επιθέματα σιλικόνης ειδικότερα για πρόσφατες ουλές - βελτιώνουν την εμφάνιση και την ελαστικότητα των ουλών. Περιέχουν φαρμακευτικό τζελ πυριτίου, με ιδιότητες που μοιάζουν με το ανθρώπινο δέρμα. Τα φύλλα ελαχιστοποιούν τον ερεθισμό στην περιοχή της ουλής, συμπεριλαμβανομένου του πόνου, του κνησμού ή της αίσθησης ευαισθησίας.

Αισθητικές επεμβάσεις

Οι ουλές μπορούν επίσης να γίνουν πιο ρηχές με ενέσεις κολλαγόνου. Αν και οι ενέσεις κολλαγόνου είναι ακριβές, βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση του δέρματος. Μετά από πολλές θεραπείες, θα δείτε ότι η ουλή των φρυδιών έχει γίνει λιγότερο ορατή. Κάποιες φορές εξαφανίζονται εντελώς.

Θεραπείες με λέιζερ

Το λέιζερ ανοίγει μικροσκοπικές τρύπες στους ιστούς της ουλής για να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να επιτρέψει στο σώμα σας να δημιουργήσει νέο και πιο λείο δέρμα. Μια σειρά θεραπειών με λέιζερ, με μέσο όρο 5-6, με διαφορά 1-2 μηνών. Το δέρμα μετά τη θεραπεία χρειάζεται εντατική ανάπλαση, η οποία διαρκεί έως και 6 μήνες.

Μακιγιάζ για κάλυψη ουλής φρυδιών

Μία από τις καλύτερες επιλογές για να καλύψετε ουλές είναι το μακιγιάζ φρυδιών, με προϊόντα που καλύπτουν ατέλειες του δέρματος.

Καλλυντικά για την επούλωση ουλών

Εάν η ουλή των φρυδιών δεν είναι πολύ βαθιά, μπορείτε να την κάνετε πιο ρηχή ή να την αφαιρέσετε εντελώς με ειδικές αλοιφές και κρέμες. Θα τις βρείτε στο φαρμακείο, αλλά μερικές συνταγογραφούνται από γιατρό. Περιέχουν ειδικά συστατικά που προωθούν την αναζωογόνηση του δέρματος και την ανανέωση των κυττάρων για να εξασφαλίσουν ότι δε θα μείνει ίχνος από την ουλή.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή συστατικά σε αυτά τα προϊόντα είναι το εκχύλισμα αιθανόλης από δέρμα κρεμμυδιού, ηπαρίνη νατρίου, σκόνη μαργαριταριού, βλαστοκύτταρα (συμπεριλαμβανομένης της Σεντέλας της Ασιατικής), πολυσιλοξάνες, κυκλοπεντασιλοξάνη, νανοκολλοειδές χρυσού και διοξείδιο του πυριτίου. Αν ψάχνετε καλά προϊόντα επούλωσης ουλών βεβαιωθείτε ότι περιέχουν αρκετά από αυτά τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω.

Μακιγιάζ κάλυψης ουλών

Το μακιγιάζ για να καλύψει μια ουλή φρυδιών είναι απλό! Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας και θα μάθετε γρήγορα τεχνικές μακιγιάζ φρυδιών για να καλύψετε κενά και σημάδια στα φρύδια!

CONCEALER - αυτό το προϊόν σας βοηθά να καλύψετε μια ουλή, ειδικά όταν είναι φρέσκια ή κόκκινη. Πρώτα πρέπει να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος. Να θυμάστε ότι το πράσινο concealer λειτουργεί καλύτερα για την κάλυψη κόκκινων ουλών, ενώ το κίτρινο είναι ιδανικό για μωβ ουλές. Οι νουντ αποχρώσεις λειτουργούν για παλιές, άσπρες ουλές.

Πώς να καλύψετε μια ουλή φρυδιών με μακιγιάζ. Όδηγός βήμα προς βήμα

1. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα προσώπου ή λοσιόν στο δέρμα, για να το λειάνετε και να το ενυδατώσετε, προετοιμάζοντάς το για τα παρακάτω βήματα. Αυτό διασφαλίζει ότι είναι πιο εύκολο να απλώσετε το μακιγιάζ ομοιόμορφα και να πετύχετε φυσικό αποτέλεσμα.

2. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας concealer. Ένα επίπεδο και ελαφρώς λοξό πινέλο θα σας φανεί χρήσιμο. Πρέπει να έχει μαλακές τρίχες για να διευκολύνει την ακριβή εφαρμογή. Στη συνέχεια τοποθετήστε το concealer, ώστε να απορροφηθεί από το δέρμα.

3. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση βάσης: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για βάση ή ένα σφουγγαράκι. Η απόχρωση πρέπει να ταιριάζει με το φυσικό τόνο του δέρματος. Διαφορετικά, η περιοχή των φρυδιών θα ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόσωπο.

4. Πουδράρετε απαλά το φρύδι σας με μια διάφανη πούδρα για να παρατείνετε την αντοχή του αποτελέσματος.

5. Ήρθε η ώρα για μακιγιάζ φρυδιών! Εάν η ουλή σας είναι μεγάλη και έντονη, προτιμήστε πομάδα. Αυτό το προϊόν προσφέρει ισχυρή κάλυψη και έχει σύνθεση σαν πάστα που καλύπτει τέλεια κενά ή αραιές περιοχές. Η πομάδα είναι εύπλαστη, μακράς διαρκείας και αδιάβροχη και σας επιτρέπει να μιμηθείτε αληθινές τρίχες φρυδιών στην επιφάνεια της ουλής. Αυτό το προϊόν σας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσετε το σχήμα των φρυδιών. Διαβάστε περισσότερα για το πως να χρησιμοποιήσετε πομάδα φρυδιών στο ιστολόγιό μας.

6. Βουρτσίστε απαλά το περίσσευμα προϊόντος με μία χτένα. Η άκρη χρειάζεται ένταση, ενώ το εσωτερικό σημείο πρέπει να αναμειχθεί καλά για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

DIY - σπιτικές θεραπείες για ουλές

Μπορούν οι σπιτικές θεραπείες να απομακρύνουν παλιές ουλές; Σίγουρα, οι κρέμες και τα καλλυντικά DIY που περιέχουν συστατικά επούλωσης του δέρματος, λειτουργούν σε μικρές και ρηχές ουλές. Ένα από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά για ανάπλαση του δέρματος είναι ένα μείγμα φυσικών λαδιών και μελιού. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας εύκολα: ανακατέψτε 3-4 σταγόνες λάδι λεβάντας, 50 ml λάδι καρύδας και 50 ml αργανέλαιο με 10 ml (κουταλιά της σούπας) μέλι.

Το λάδι καρύδας έχει θρεπτικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το αργανέλαιο είναι γνωστό για την αναζωογονητική του δράση. Προωθεί την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και παρέχει στο δέρμα πολύτιμα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 οξέα, τα οποία έχουν ενυδατικές, αντιφλεγμονώδεις και αναζωογονητικές ιδιότητες. Το μέλι διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά, αναπλάθει το δέρμα και προλαμβάνει τις φλεγμονές. Το έλαιο λεβάντας από την άλλη, περιέχει βιταμίνη C, πολύτιμα οργανικά οξέα, μεταλλικά άλατα και τανίνες. Προωθεί τις διαδικασίες αποκατάστασης δέρματος και καταπολεμά διάφορα δερματικά προβλήματα. Για να διασφαλίσετε ότι τα έλαια αναμειγνύονται καλά μεταξύ τους, μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο πριν τη χρήση. Να τοποθετήσετε το λάδι στην ουλή των φρυδιών σας, όταν κρυώσει. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά και μετά από μερικές βδομάδες η ουλή θα είναι λιγότερο αισθητή

Μεταμόσχευση φρυδιών

Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μια αισθητική διαδικασία όπου τα μοσχεύματα τρίχας μεταφέρονται στην περιοχή των φρυδιών. Προτείνεται σε άτομα που δοκίμασαν όλες τις άλλες μεθόδους κάλυψης ουλών, αλλά όλες απέτυχαν. Είναι επίσης λύση για άτομα που έχουν χάσει μόνιμα τις τρίχες τους, ως αποτέλεσμα ασθένειας, χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας. Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι ένας εξαιρετικός, αλλά ακριβός τρόπος για ανθεκτικά και φυσικά πυκνά φρύδια. Η διαδικασία σας επιτρέπει να επιλέξετε το σχήμα, τον ορισμό και το πάχος τους. Η μεταμόσχευση φρυδιών πραγματοποιείται χειροκίνητα, με μια μέθοδο που ονομάζεται FUE. Ο γιατρός συλλέγει τριχοθυλάκια από τις περιοχές υποδοχής, (συνήθως στην περιοχή του αυτιού ή του λαιμού, μπορούν να ληφθούν και από το πηγούνι στην περίπτωση των ανδρών). Το επόμενο βήμα είναι να εμφυτευτούν στα κενά των φρυδιών. Οι θύλακες εμφυτεύονται στη σωστή γωνία, έτσι ώστε να αναπτύσσονται σύμφωνα με τη φυσική κατεύθυνση της τριχοφυΐας των φρυδιών.

Microblading vs ουλές φρυδιών

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν το microblading μπορεί να καλύψει μικρές ουλές στα φρύδια.

Φυσικά και μπορεί! Αν και είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθεί χρωστική ουσία στον ουλώδη ιστό, λόγω της διαφορετικής υφής του, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ καλά. Μερικές φορές πραγματοποιείται μια επιπλέον διαδικασία στην επιφάνεια της ουλής, για να διασφαλιστεί ανθεκτικό και λεπτομερές αποτέλεσμα.

Χέννα φρυδιών vs ουλών φρυδιών

Η χέννα φρυδιών είναι από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες. Προσθέτει χρώμα στα φρύδια και επίσης στο δέρμα, λειτουργεί τέλεια για την κάλυψη μικρών και ρηχών ουλών. Η χέννα σε σκόνη είναι ένα φυσικό προϊόν φυτικής προέλευσης. Είναι γνωστό και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη βαφή του δέρματος και των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε φυσικά συστατικά και προσφέρει τέλεια αποτελέσματα στα φρύδια, μαλακώνει τα φρύδια, χάρη στα μέταλλα και τις βιταμίνες που περιέχει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με επιτυχία ως εναλλακτική λύση στο microblading. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 14 μέρες στο δέρμα και έως και 6 βδομάδες στα φρύδια.

Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου