Τρόποι Καταπολέμησης Πεσμένων Φρυδιών

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Τα πεσμένα φρύδια είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της γήρανσης του δέρματος, καθώς χάνει την ελαστικότητα και την ευλυγισία του με τον καιρό. Τα πεσμένα φρύδια συνήθως σημαίνουν και πεσμένα βλέφαρα, σχηματίζοντας μια ορατή πτυχή του δέρματος που δεν είναι και πολύ ευχάριστη αισθητικά. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τα πεσμένα φρύδια. Μάθετε περισσότερα γι' αυτούς!

Τι προκαλεί πεσμένα φρύδια;

Πολλοί άνθρωποι σε ώριμη ηλικία ταλαιπωρούνται με τα πεσμένα φρύδια, καθώς η κύρια αιτία πίσω από αυτό το πρόβλημα είναι η απώλεια ευλυγισίας και ελαστικότητας και η αποδυνάμωση των μυών και των ινών κολλαγόνου. Αυτή είναι η επιρροή της γήρανσης στο δέρμα και δυστυχώς είναι αναπόφευκτη. Από την άλλη, τα πεσμένα φρύδια στην μία πλευρά του προσώπου μπορεί να είναι σύμπτωμα προβλημάτων με τα νεύρα και τους μύες του προσώπου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε πεσμένα φρύδια.

Πτώση βλεφάρων - πτώση

Πτώση είναι η κατάσταση κατά την οποία το άνω βλέφαρο πέφτει. Μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, βλάβη στα νεύρα που ελέγχουν τους μύες των βλεφάρων και τεντωμένους ή αδύναμους μύες. Η πτώση δεν καταπολεμάται με φαρμακευτική θεραπεία ή αποκατάσταση, ωστόσο υπάρχει η επιλογή της βλεφαροπλαστικής. Η πτώση δεν είναι μόνο αισθητικό θέμα - μπορεί να προκαλέσει στένωση των βλεφάρων και να οδηγήσει σε κάλυψη ή απόφραξη της κόρης. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει την όραση και το οπτικό πεδίο. Τα άτομα που πάσχουν από βλεφαρόπτωση συχνά αισθάνονται οπτική κόπωση, δυσφορία στα βλέφαρα και πονοκεφάλους. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει την άνεση και την ασφάλεια της καθημερινής ζωής.

Πεσμένα φρύδια και χαρακτηριστικά προσώπου

Γνωρίζατε ότι τα πεσμένα φρύδια μπορεί να σας επηρεάσουν και σωματικά; Η παραπάνω οπτική κόπωση και η χρόνια ενόχληση που αναφέρθηκε, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Η εμφάνιση των φρυδιών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γενική όψη του προσώπου. Τα πεσμένα φρύδια οδηγούν σε πεσμένα βλέφαρα που προκαλούν μείωση του μεγέθους των ματιών, άρα επηρεάζεται αρνητικά το πρόσωπο. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που υποφέρουν από πεσμένα φρύδια και βλέφαρα φαίνονται κουρασμένοι και πολύ μεγαλύτεροι απ' όσο είναι. Γι' αυτό σκεφτείτε το ενδεχόμενο θεραπείας ανόρθωσης φρυδιών, καθώς μπορεί να αποκαταστήσει την νεανική εμφάνιση του προσώπου. Στην καθημερινότητα το μακιγιάζ μπορεί να είναι χρήσιμο, κάτι που θα δούμε παρακάτω.

Πώς να καταπολεμήσετε τα πεσμένα φρύδια;

1. Σπιτικές μέθοδοι για πεσμένα φρύδια

Μπορεί το πρόβλημα της πτώσης των φρυδιών να θεραπευθεί στο σπίτι; Μπορείτε σίγουρα να δράσετε προληπτικά και να ενισχύσετε τους μύες σε αυτή την περιοχή του προσώπου. Τα προληπτικά μέτρα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από πολλούς, αλλά ενισχύουν το δέρμα με ενεργά συστατικά, τα οποία αναστέλλουν τις διαδικασίες γήρανσης του δέρματος και την πλαδαρότητα των βλεφάρων. Η άσκηση των μυών του προσώπου είναι επίσης πολύ σημαντική - κάντε το για μερικά λεπτά κάθε μέρα και θα δείτε αποτελέσματα. Να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα για να τονωθεί η μικροκυκλοφορία και να ενισχυθεί η σύνθεση κολλαγόνου. Μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας, ή να κάνετε σπέσιαλ μασάζ, ή με πέτρα gua sha. Λάβετε υπόψη ότι η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει το δέρμα, καθώς οδηγεί σε φωτογήρανση του δέρματος. Δε χρειάζεται να εκθέτετε τον εαυτό σας υπερβολικά στον ήλιο και προστατεύστε το δέρμα με αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας.

Σημαντικό!
Όσο νωρίτερα αρχίσετε να προσέχετε το δέρμα σας γύρω από τα μάτια και τα φρύδια, τόσο περισσότερο καθυστερείτε τις διαδικασίες γήρανσης. Η πτώση βλεφάρων είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί σε όσους χρησιμοποιούν τα σωστά προϊόντα με τον σωστό τρόπο, σε συνδυασμό με μασάζ.

Πεσμένα βλέφαρα - ασκήσεις, γιόγκα προσώπου

Οι υποδόριοι μύες είναι υπεύθυνοι για την πτώση των φρυδιών, επομένως είναι σημαντικό να τους εξασκείτε! Μπορείτε να κάνετε γιόγκα προσώπου και μια σειρά ειδικών ασκήσεων που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και το περίγραμμα του προσώπου.

2. Θεραπείες αισθητικής ιατρικής για πεσμένα φρύδια

  • Τοξίνη αλλαντίασης

Η βοτουλινική τοξίνη που ονομάζεται μπότοξ αναστέλλει τη νευρομυϊκή μετάδοση που εξασθενεί συγκεκριμένους μύες του προσώπου. Αυτό οδηγεί στην λείανση των ρυτίδων και στη σύσφιξη του δέρματος. Επανορθώνει επίσης τα πεσμένα βλέφαρα. Για να γίνει αυτό, ο γιατρός εισάγει το μπότοξ στην περιοχή του μετώπου και στους κροτάφους. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη και μη επεμβατική. Μια βδομάδα μετά τη θεραπεία, τα φρύδια είναι ανασηκωμένα και το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 6 μήνες.

  • Κλωστές APTOS - ανόρθωση χωρίς νυστέρι

Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή νημάτων στους μαλακούς ιστούς που θα ενισχύσουν την παραγωγή ινών κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος. Είναι διαλυτά, αλλά η εμφάνιση ανορθωμένων φρυδιών παραμένει. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά τη διαδικασία και μπορεί να διαρκέσουν από 18 έως 24 μήνες.

  • Σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες, θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα θερμαίνουν το βαθύ στρώμα του δέρματος και ενεργοποιούν την αναζωογόνηση, καθώς η θερμότητα συμπιέζει τις ίνες κολλαγόνου και ενισχύει το σχηματισμό νέων. Η θεραπεία προκαλεί σκόπιμα βλάβη στον ιστό για να τον αναγκάσει να αναζωογονηθεί. Θα δείτε ανορθωμένα φρύδια και βλέφαρα. Ιδανικά να κάνετε ραντεβού συντήρησης 3 έως 6 φορές.

  • HIFU ανόρθωση φρυδιών

Το HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που συσφίγγει και λειαίνει το δέρμα. Χρειάζεται από 15 έως 40 λεπτά. Το HIFU λειτουργεί εισάγοντας ενέργεια υπερήχων στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Η θεραπεία αυξάνει τη θερμοκρασία των ιστών του δέρματος στους 65-75 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας σκόπιμη μικροβλάβη και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία επούλωσης - άρα η σύνθεση κολλαγόνου. Αυτό οδηγεί σε μόνιμη σύσφιξη του δέρματος και μείωση των ρυτίδων και της πλαδαρότητας. Το δέρμα αναζωογονείτε διαρκώς και ενισχύεται - μία απλή διαδικασία που σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και τα πεσμένα βλέφαρα.

  • Υαλουρονικό οξύ για πεσμένα βλέφαρα

Μία από τις πιο συνηθισμένες θεραπείες για πεσμένα βλέφαρα είναι η εισαγωγή υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα. Η πυκνότητα, η ελαστικότητα και τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος βελτιώνονται σημαντικά. Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις περιοχές που δεν έχουν σφριγηλότητα, όπου οι υποδόριοι ιστοί έχουν μετατοπιστεί. Το θετικό της θεραπείας είναι ότι είναι συμβατή με τη χημική δομή του ανθρώπινου δέρματος και είναι πιθανό τα αποτελέσματα να διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο.

  • Πεσμένα φρύδια και βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επεμβατική θεραπεία για τη διόρθωση του πεσμένου δέρματος. Περιλαμβάνει τομή στην πτυχή του άνω βλεφάρου. Η περίσσεια του πλαδαρού δέρματος και του λιπώδους ιστού αφαιρείται και στη συνέχεια η πληγή σφραγίζεται με πολύ λεπτά ράμματα, έτσι ώστε η ουλή να είναι σχεδόν απαρατήρητη.

  • Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Για να κρύψετε τα πεσμένα βλέφαρα, δοκιμάστε ένα μακιγιάζ που να σας καλύπτει. Αυτό το είδος μακιγιάζ θα ανασηκώσει οπτικά το βλέφαρο και θα κάνει το μάτι να φαίνεται μεγαλύτερο.

Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς: χρησιμοποιήστε μία πιο σκούρα απόχρωση στην εσωτερική γωνία του ματιού και εφαρμόστε την πιο ανοιχτή στο μέσο μέρος και στην εσωτερική γωνία. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερα μάτια και αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ματ, ανάλαφρη, μπεζ πούδρα ακριβώς κάτω από το φρύδι. Να θυμάστε ότι η άκρη του φρυδιού πρέπει να τονίζεται έντονα. Μπορείτε να το κάνετε με ένα μολύβι ή ένα στυλό φρυδιών, αλλά το πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με μια εύπλαστη πομάδα.

Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες θα είναι ο σύμμαχός σας όταν προσπαθείτε να στρέψετε τα βλέμματα αλλού.

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα - βήμα προς βήμα

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα - βήμα 1

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας βάση σκιάς ή primer σε όλο το βλέφαρο και πάνω από αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και concealer.

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα - βήμα 2

Πάρτε 2-3 αποχρώσεις με χρώματα ανοιχτό, μέτριο και σκούρο. Εφαρμόστε το πιο σκούρο στην εσωτερική γωνία του ματιού και το δεύτερο στην περιοχή που θέλετε να μεγεθύνετε οπτικά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την πιο ανοιχτή απόχρωση κάτω από το φρύδι σας και στην εσωτερική γωνία. Αυτό θα προσθέσει ένταση και βάθος στο μάτι.

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα - βήμα 3

Το μακιγιάζ θα φαίνεται ακριβές αν χρησιμοποιήσετε ένα λευκό ή ένα μπεζ μολύβι και το εφαρμόσετε στη γραμμή.

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα - βήμα 4

Βάλτε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας ή χρησιμοποιήστε ψεύτικες - θυμηθείτε ότι όσο πιο μακριές και πυκνές είναι, τόσο καλύτερα θα αποσπάσουν την προσοχή από τα βλέφαρα.

Σκεφτείτε την εμφάνιση των φρυδιών σας

Αξίζει να θυμάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ δεν εξαρτάται μόνο από το μακιγιάζ των ματιών. Ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται τα φρύδια είναι καθοριστικός - πρέπει να τα φροντίζετε καλά, να τα περιποιείστε. Τα συμμετρικά και περιποιημένα φρύδια κάνουν το μάτι να φαίνεται μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Το σωστό σχήμα σας επιτρέπει να ορίσετε το τόξο με ένα highlighter. Λάβετε υπόψη ότι οι νέες τρίχες που ξαναφυτρώνουν είναι ιδιαίτερα αισθητές αν έχετε πεσμένα βλέφαρα, καθώς υπερισχύουν του προσώπου με την παρουσία τους και δίνουν την εντύπωση βαριού ματιού.

Πεσμένα βλέφαρα - κρέμες

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποτρέψετε την επίδραση των πεσμένων βλεφάρων με τα σωστά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς; Ξεκινήστε να εφαρμόζετε σωστά τις κρέμες ματιών από μικρή ηλικία. Τα προϊόντα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την ηλικία σας και ότι πρέπει να σας παρέχουν τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Συνιστάται να περιέχουν μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος. Εφαρμόστε τα προϊόντα ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία. Κατευθυνθείτε προς την εσωτερική γωνία, τρίβοντας απαλά το δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Η σωστή εφαρμογή μπορεί να συνδυαστεί με ένα μασάζ - ένα τέτοιο τελετουργικό πρέπει να είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς σας

Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου