Τα Πάντα για τα Piercing Φρυδιών

Piercing φρυδιών βήμα προς βήμα

Ο στολισμός του σώματος είναι ακόμα τάση και το σκουλαρίκι στα φρύδια είναι πολύ δημοφιλές. Το piercing φρυδιών φαίνεται απλό, γι' αυτό μερικές φορές αποφασίζουμε να το κάνουμε πάνω στην στιγμή. Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οποιοδήποτε piercing είναι ένα ξένο σώμα. Άρα καλό είναι να ξέρετε τις αντενδείξεις της διαδικασίας, τα είδη των piercing και τις συστάσεις για την μετέπειτα του φροντίδα του piercing. 

Τι είναι το piercing;

Το piercing είναι ένας τρόπος διακόσμησης του σώματος. Είναι μία τρύπα στο δέρμα, όπου μπαίνει ένα κόσμημα (δηλαδή ένα σκουλαρίκι) στην περιοχή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα piercing σώματος γίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι δημοφιλή σε διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Έχει τις ρίζες του σε μικρά χωριά της Νότιας Αμερικής, του Αμαζονίου της Ασίας, της Αφρικής και της Πολυνησίας και έφτασε ως τις σύγχρονες πόλεις. Πώς γίνεται η διαδικασία; Μοιάζει με το τρύπημα του αυτιού: μια περιοχή ιστού τρυπιέται με μια βελόνα και ένα σκουλαρίκι της επιλογής σας μπαίνει στην τρύπα.

Πώς γίνεται το piercing φρυδιών;

Το piercing φρυδιών πραγματοποιείται με μία βελόνα για να διασφαλιστεί ότι είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, το αλκοόλ και τα παυσίπονα πριν από τη διαδικασία. Το piercing φρυδιών πρέπει να πραγματοποιείται σε αποστειρωμένες συνθήκες, με βελόνες μιας χρήσης και αποστειρωμένα εργαλεία. Τα σκουλαρίκια πρέπει και αυτά να αποστειρωθούν. Επιπλέον η περιοχή των φρυδιών απολυμαίνεται πριν τη διαδικασία. Η τοποθεσία που θα κάνετε το piercing, συνήθως προσφέρει μία ποικιλία από δαχτυλίδια, φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας υλικά, όπως τιτάνιο, άρα δε χρειάζεται να φέρετε δικό σας σκουλαρίκι. Μπορείτε να το φορέσετε αφού η τρύπα επουλωθεί.

Piercing φρυδιών βήμα προς βήμα

1. Ο ειδικός στερεώνει έναν ειδικό σφιγκτήρα στο δέρμα. Προσαρμόζει το βάθος στο οποίο θα εισέλθει η βελόνα. Πιάνει μία χοντρή περιοχή δέρματος, καθώς το τρύπημα δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. 
2. Η περιοχή που θα τρυπηθεί απολυμαίνεται κατάλληλα.
3. Στη συνέχεια σημαδεύεται το σημείο όπου θα εισαχθεί η βελόνα, σχεδιάζοντας μία μικρή κουκκίδα με ένα μαρκαδόρο.
4. Στη συνέχεια το τρύπημα γίνεται με τη βελόνα στην περιοχή. Παραμένει μέσα στο δέρμα και ο σφιγκτήρας απομακρύνεται.
5. Στη συνέχεια αφαιρείται η βελόνα και μπαίνει το σκουλαρίκι. Τέλος!

Ποια είναι τα είδη piercing φρυδιών;

Τα piercing φρυδιών είναι αυτά τα τρία βασικά: τυπικό, οριζόντιο και αντίθετο των φρυδιών. Αν και είναι μια αρκετά επώδυνη διαδικασία που χρειάζεται τοπική αναισθησία, η επούλωση συνήθως γίνεται χωρίς επιπλοκές, λόγω της χαμηλής κινητικότητας αυτού του τμήματος του προσώπου. Για piercing φρυδιών χρησιμοποιείται ειδικός τύπος κοσμήματος, οι λεγόμενες μπάρες επιφάνειας.

Είναι ασφαλές το piercing φρυδιών;

Το piercing φρυδιών είναι γενικά ασφαλές, αλλά αποφύγετε καταστάσεις κατά τις οποίες το piercing μπορεί να μετακινηθεί. Για παράδειγμα περιπτώσεις όπως όταν φοράτε κράνος και οδηγείτε μηχανάκι ή βρίσκεστε σε μέρη επιρρεπή σε μολύνσεις (όπως σάουνα, πισίνα ή σολάριουμ). Τις πρώτες βδομάδες μετά τη διαδικασία, πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την περιοχή που έχει τρυπηθεί.

Πονάει το piercing φρυδιών;

Αυτό είναι σίγουρα ατομικό θέμα. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται την ενόχληση πιο έντονα, άλλοι λιγότερο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας piercing, εφαρμόζεται τοπική αναισθησία και έτσι είναι ανώδυνο. Στη συνέχεια τοποθετείται ένας επίδεσμος, ο οποίος πρέπει να μείνει για περίπου 8 ώρες. Η τρυπημένη περιοχή πρέπει να πλένεται πολλές φορές την μέρα με αλατούχο διάλυμα.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να επουλωθεί το piercing φρυδιών;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει σαφής απάντηση εδώ. Όλα εξαρτώνται από την τρυπημένη περιοχή και τις μεμονωμένες προδιαθέσεις για επούλωση. Γενικά ο χρόνος επούλωσης υπολογίζεται από μερικές βδομάδες, έως 3 μήνες, ενώ σε άλλα σημεία του σώματος, έως και έξι μήνες! Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σκουλαρίκι παίζει ρόλο, επομένως να θυμάστε ότι τα υλικά υψηλής ποιότητας είναι λιγότερο επιρρεπή να απορριφθούν από το σώμα μας.

Σκουλαρίκια φρυδιών - χρυσό, ασήμι ή πλαστικό;

Τα σκουλαρίκια φρυδιών τα ταξινομούμε σύμφωνα με το υλικό από το οποίο  είναι φτιαγμένα. Όσο καλύτερη ποιότητα, τόσο καλύτερα ανεκτό είναι από το δέρμα. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ:

  • Χρυσό - το πιο αξιόπιστο αλλά και το πιο ακριβό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και βοηθά τη διαδικασία επούλωσης.
  • Ασήμι - ελαφρώς φθηνότερο από το χρυσό με αναζωογονητικές ιδιότητες.
  • Πλαστικό - διατίθεται σε χαμηλή τιμή. Δε βαραίνει υπερβολικά την τρυπημένη περιοχή και προωθεί την ανάπλαση.
  • Τιτάνιο - ένα πολύ δημοφιλές, ασφαλές και αντιαλλεργικό υλικό που προωθεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Είναι υψηλής ποιότητας και διατίθεται σε χαμηλή τιμή. Επιπλέον δεν προκαλεί αλλεργίες. Τα σκουλαρίκια από τιτάνιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα με αλλεργίες.

Τι να προσέξετε πριν κάνετε piercing;

Πριν κάνετε piercing στα φρύδια σας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, καλό είναι να ξέρετε τις αντενδείξεις της διαδικασίας. Αυτές είναι:

1. Κρυολόγημα ή ασθένεια και λήψη αντιβιοτικών

Τόσο η ασθένεια, όσο και τα φάρμακα που παίρνουμε, κυρίως τα αντιβιοτικά, αποδυναμώνουν τον οργανισμό, επομένως πρέπει να περιμένετε 2 βδομάδες μετά την τελική δόση για να κάνετε τη διαδικασία.

2. Προετοιμασία για ιατρική εξέταση

Γενικά όταν υποβάλλεστε σε ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ή διαδικασίες, μπορεί να σας ζητηθεί να αφαιρέσετε κοσμήματα. Εάν σκοπεύετε να κάνετε εξέταση σύντομα, αναβάλετε το ραντεβού σας για piercing. Ένα φρέσκο τρύπημα πρέπει να επουλωθεί και αυτό μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 6 μήνες και δεν επιτρέπεται να αφαιρέσετε το σκουλαρίκι όταν επουλώνεται η πληγή! 

3. Διαταραχές πήξης του αίματος

Απαγορεύεται αυστηρά το τρύπημα του δέρματος σε περίπτωση διαταραχών της πήξης του αίματος. 

4. Εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό

Αναβάλετε τη διαδικασία piercing έως ότου γεννήσετε, ή μεγαλώσει το μωρό σας λίγο. 

5. Διακοπές 

Να θυμάστε ότι ένα νέο piercing δεν πρέπει να μουλιάζει στο νερό. Μία επίσκεψη σε πισίνα, λίμνη, θάλασσα κ.λπ. είναι εκτός συζήτησης. Επιπλέον τους πρώτους μήνες μετά τη διαδικασία, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε σάουνα. 

6. Δερματικές παθήσεις 

Όλες οι χρόνιες και οξείες μορφές δερματικών παθήσεων αποκλείουν τη διαδικασία piercing. 

7. Έμμηνος ρύση

Το piercing μπορεί να είναι πιο επώδυνο κατά την περίοδο. 

8. Εποχή

Να θυμάστε ότι το piercing θα επουλωθεί πιο αργά το χειμώνα, συγκριτικά με την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Σημαντικές συστάσεις μετά τη διαδικασία piercing 

Πρώτον, η υγιεινή! Κάθε είδους πληγή, συμπεριλαμβανομένου του piercing φρυδιών, είναι σημαντικό να διατηρείται καθαρή. Άρα, μην μπείτε σε πισίνα, τζακούζι, λίμνη, θάλασσα κ.λπ. Το νερό μπορεί να περιέχει επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Το piercing επίσης δεν πρέπει να το αγγίζετε με βρώμικα χέρια. Επομένως πλύνετε πρώτα τα χέρια σας με σαπούνι (σας προτείνουμε ένα αντιβακτηριακό) και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα απολυμαντικό υγρό στην περιοχή που τρυπήθηκε. Καθαρίζετε την περιοχή που έχει τρυπηθεί συχνά και καθημερινά. Ένα αποστειρωμένο βαμβάκι με ζεστό νερό είναι αρκετό για τον καθαρισμό. Εφαρμόστε ένα αντισηπτικό ή αλατούχο διάλυμα (αλατόνερο ή θαλασσινό αλάτι) στο σημείο. Μη χρησιμοποιείτε κρέμες, λοσιόν, αρώματα κ.λπ. στην περιοχή που έχει τρυπηθεί. Οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα, π.χ. εκκρίσεις, ερυθρότητα ή φλεγμονή, να συμβουλευτείτε αμέσως τον ειδικό που σας έκανε την τρύπα, ή το γιατρό σας. Μόνο τότε θα αποφύγετε την μόλυνση και τα προβλήματα με το piercing.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Εάν αισθάνεστε φαγούρα και η τρυπημένη περιοχή είναι κόκκινη και πρησμένη, αυτό είναι σύμπτωμα φλεγμονής. Πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για να σας συμβουλεύσει για περαιτέρω φροντίδα.

Piercing φρυδιών και μακιγιάζ - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ φρυδιών στην περιοχή που τρυπήθηκε;

Πολλοί ρωτούν αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μακιγιάζ μετά από ένα piercing. Κατά το αρχικό στάδιο της επούλωσης, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών που περιέχουν αλκοόλες και γενικότερα το μακιγιάζ γύρω από την τρυπημένη περιοχή. Ωστόσο μπορείτε να χτενίσετε σιγά σιγά τα φρύδια σας και να τα βγάλετε, γύρω από το piercing, καθώς το σκουλαρίκι θα τραβάει την προσοχή στα φρύδια σας, άρα είναι σημαντικό να είναι περιποιημένα. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκι καλής ποιότητας και η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη!

Αφού επουλωθεί η πληγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ στα φρύδια. Ένα τρυπημένο φρύδι προσελκύει την προσοχή, επομένως σίγουρα θα φαίνεται ωραίο το αποτέλεσμα με ένα περιποιημένο μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας καλλυντικά καλής ποιότητας. Ένα φρύδι περιποιημένο μπορεί να πλαισιώσει τέλεια το piercing και να προσθέσει αρμονία στο σύνολο. Ένα τρυπημένο φρύδι με ατίθασες τρίχες, κακοσχηματισμένες, θα σας χαλάσει το αποτέλεσμα και το piercing θα τραβάει την προσοχή μόνο στις ατέλειες, οπότε πρέπει να περιποιείστε το σχήμα και την αισθητική των φρυδιών σας. Ακόμα και ένα ήπιο μακιγιάζ, με διακριτικές πινελιές, με ένα καλό μολύβι φρυδιών, θα αναδείξει τα φρύδια σας.

Η πομάδα φρυδιών είναι ένα ιδανικό προϊόν μακιγιάζ που διαρκεί, είναι έντονο και εξαιρετικά εύπλαστο. Σας επιτρέπει να γεμίσετε το φρύδι σας, να φτιάξετε το περίγραμμα και να δημιουργήσετε νέες τρίχες. Ένα τέτοιο προϊόν φρυδιών θα σας χαρίσει μία νέα αίσθηση στο piercing! Δείτε τον οδηγό μας για προϊόντα μακιγιάζ φρυδιών και μάθετε πως να τα χρησιμοποιείτε.

Μπορεί το piercing να βλάψει την όρασή σας; 

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι το piercing φρυδιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την όραση μας. Αυτό είναι μύθος! Είναι αδύνατο να βλάψετε το οπτικό νεύρο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ωστόσο το piercing που πραγματοποιείται με κακή εκτέλεση, προκαλεί κίνδυνο αγγίγματος του τριδύμου νεύρου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νευραλγία. Επομένως, επιλέξτε την τοποθεσία και τον ειδικό προσεκτικά - χρησιμοποιήστε υπηρεσίες ειδικών, με εμπειρία και καλές αξιολογήσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου